Metrans richt zich op achterlandvervoer. Het logistieke centrum bevindt zich op 4 kilometer van de spoorwegovergang van Terespol, een belangrijk onderdeel van de spoorverbinding tussen Berlijn en Moskou. Op haar website noemt het bedrijf het logistieke centrum een ‘knooppunt voor de Nieuwe Zijderoute’. Bovendien is dit het punt waar de Europese en Russische spoorsystemen elkaar ontmoeten. Het is dus mogelijk om hier van spoorwijdte te wisselen.

‘Malaszewicze functioneert als brug tussen Europa, Rusland en zelfs China’ , zegt Peter Kiss, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Metrans Group. ‘Deze nieuwe terminal past precies bij ons intermodale netwerk. Een groot deel van het internationale spoorwegtransport gaat al via Malaszewicze.’

Foto: HHLA

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement