Supermarkten vrezen lege schappen door quarantaine-regels

uitval personeel

Brancheorganisatie CBL (Levensmiddelen) waarschuwt voor lege schappen vanaf volgende week als het kabinet niet snel de huidige quarantaineregels versoepelt. 

Volgens directeur Marc Jansen van het CBL dreigen er door de quarantaine-regels onder meer bevoorradingsproblemen voor de supermarkten door de hoge uitval aan personeel op de distributiecentra. Hetzelfde geldt voor chauffeurs in het wegtransport, zegt hij.

Steeds meer bedrijven hebben nu al problemen om de lege plekken in te vullen omdat medewerkers thuis moeten blijven vanwege een coronabesmetting bij huisgenoten. Die roosterproblemen kunnen de komende weken niet meer worden opgelost, vreest hij. Het kabinet moet dan ook snel handelen.

Dezelfde problemen dreigen bij de supermarkten. Daar moeten nu al hele afdelingen, zoals de broodafdeling, worden gesloten door de uitval, stelt de brancheorganisatie. Ook ontbreekt steeds meer het personeel om de lege schappen aan te vullen.

Veel jongeren

De quarantaineregels zijn vorige week weliswaar versoepeld, maar dat biedt volgens CBL onvoldoende soelaas. Onder meer geldt er nu geen quarantaineplicht als er tenminste een week geleden een boosterprik is gezet bij iemand die in contact is geweest met een besmette huisgenoot. Volgens het CBL werken er bij de supermarkten veel jongeren onder de achttien jaar die nog geen boosterprik hebben ontvangen.

De belangenbehartiger pleit ervoor dat alle medewerkers in de branche, die door de regering zijn aangemerkt als crucial beroepen, zonder klachten niet in quarantaine hoeven, dus ook als ze ongevaccineerd of geen boosterprik hebben gehad.
Het kabinet zei vorige week vrijdag al te werken aan specifieke quarantaineregels voor cruciale beroepen. Wat de regels worden is nog niet duidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Supermarkten vrezen lege schappen door quarantaine-regels | NT

Supermarkten vrezen lege schappen door quarantaine-regels

uitval personeel

Brancheorganisatie CBL (Levensmiddelen) waarschuwt voor lege schappen vanaf volgende week als het kabinet niet snel de huidige quarantaineregels versoepelt. 

Volgens directeur Marc Jansen van het CBL dreigen er door de quarantaine-regels onder meer bevoorradingsproblemen voor de supermarkten door de hoge uitval aan personeel op de distributiecentra. Hetzelfde geldt voor chauffeurs in het wegtransport, zegt hij.

Steeds meer bedrijven hebben nu al problemen om de lege plekken in te vullen omdat medewerkers thuis moeten blijven vanwege een coronabesmetting bij huisgenoten. Die roosterproblemen kunnen de komende weken niet meer worden opgelost, vreest hij. Het kabinet moet dan ook snel handelen.

Dezelfde problemen dreigen bij de supermarkten. Daar moeten nu al hele afdelingen, zoals de broodafdeling, worden gesloten door de uitval, stelt de brancheorganisatie. Ook ontbreekt steeds meer het personeel om de lege schappen aan te vullen.

Veel jongeren

De quarantaineregels zijn vorige week weliswaar versoepeld, maar dat biedt volgens CBL onvoldoende soelaas. Onder meer geldt er nu geen quarantaineplicht als er tenminste een week geleden een boosterprik is gezet bij iemand die in contact is geweest met een besmette huisgenoot. Volgens het CBL werken er bij de supermarkten veel jongeren onder de achttien jaar die nog geen boosterprik hebben ontvangen.

De belangenbehartiger pleit ervoor dat alle medewerkers in de branche, die door de regering zijn aangemerkt als crucial beroepen, zonder klachten niet in quarantaine hoeven, dus ook als ze ongevaccineerd of geen boosterprik hebben gehad.
Het kabinet zei vorige week vrijdag al te werken aan specifieke quarantaineregels voor cruciale beroepen. Wat de regels worden is nog niet duidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement