‘Private equity heeft zinnen gezet op hijsbedrijf Mammoet’

Bieders

Twee grote, Amerikaanse private-equityhuizen bevinden zich onder de bieders op het Nederlandse zwaartransportbedrijf Mammoet. Het gaat om Apollo Global Management en Platinum Equity, zeggen bronnen uit de bancaire sector op voorwaarde van anonimiteit tegen Het Financieele Dagblad.

Kraan van Mammoet
Foto: gut2000 / Shutterstock.com

Apollo bezit al een bedrijf in deze sector, waarin Mammoet de onbetwiste wereldleider is. Daarnaast zouden andere investeringsmaatschappijen ook overwegen een bod uit te brengen op het hijs- en transportbedrijf uit Utrecht.

Mammoet is van SHV, het investeringsbedrijf van de familie Fentener van Vlissingen. Begin dit jaar besloot het familiebedrijf afscheid te nemen van drie bedrijven, waaronder Mammoet. Reden was dat SHV zich wil concentreren op de overige vijf bedrijven. Dat zijn gasleverancier SHV Energy, diervoederbedrijf Nutreco, test- en keuringsbedrijf Kiwa, olie- en gasbedrijf ONE-Dyas en investeringsmaatschappij NPM Capital.

‘Private equity heeft zinnen gezet op hijsbedrijf Mammoet’ | NT

‘Private equity heeft zinnen gezet op hijsbedrijf Mammoet’

Bieders

Twee grote, Amerikaanse private-equityhuizen bevinden zich onder de bieders op het Nederlandse zwaartransportbedrijf Mammoet. Het gaat om Apollo Global Management en Platinum Equity, zeggen bronnen uit de bancaire sector op voorwaarde van anonimiteit tegen Het Financieele Dagblad.

Kraan van Mammoet
Foto: gut2000 / Shutterstock.com

Apollo bezit al een bedrijf in deze sector, waarin Mammoet de onbetwiste wereldleider is. Daarnaast zouden andere investeringsmaatschappijen ook overwegen een bod uit te brengen op het hijs- en transportbedrijf uit Utrecht.

Mammoet is van SHV, het investeringsbedrijf van de familie Fentener van Vlissingen. Begin dit jaar besloot het familiebedrijf afscheid te nemen van drie bedrijven, waaronder Mammoet. Reden was dat SHV zich wil concentreren op de overige vijf bedrijven. Dat zijn gasleverancier SHV Energy, diervoederbedrijf Nutreco, test- en keuringsbedrijf Kiwa, olie- en gasbedrijf ONE-Dyas en investeringsmaatschappij NPM Capital.