Dat meldt de Duitse minister van verkeer Volker Wissing, politiek verantwoordelijk voor het staatsbedrijf DB. Aan het definitief besluit gingen maanden van onderzoek vooraf waarbij werd gekeken naar ‘het meest zinvolle’ verkoopscenario. De keuze viel daarbij uiteindelijk op het vervreemden van het gehele logistieke concern. Daaraan koppelt de directie van DB wel de voorwaarde dat een ‘financieel aantrekkelijke koopsom’ moet worden bedongen, anders gaat de verkoop niet door, aldus het Duitse persbureau DPA.
Biedingsproces
De volgende stap is het openen van het biedingsproces, waarbij geïnteresseerde partijen een bod kunnen uitbrengen. Vervolgens zal de toezichtraad met het bestuur een keuze gaan maken, heet het. DB wordt in dat proces bijgestaan door een aantal zakenbanken.
Een concreet tijdspad voor het biedingsproces en de uiteindelijk keuze voor een koper wordt daarbij niet genoemd. Op korte termijn valt die echter niet te verwachten, laat DB weten. Dat heeft er onder meer mee te maken dat de overname van zo’n grote marktpartij als DB Schenker ook nog de goedkeuring moet hebben van de mededingingsautoriteiten in Berlijn en Brussel.
Schuldenberg
De opbrengst van de verkoop, waarbij in het verleden bedragen van tien tot wel 20 miljard euro werden genoemd, komt geheel ten goede aan DB. Het staatsbedrijf moet daarmee zijn torenhoge schuldenberg afbouwen.
U las zojuist één van de gratis premium artikelen
Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af
Bent u al abonnee?