Omwonenden beginnen lobby voor uitbouw Maastricht Airport

Luchtvracht

Een groep die zich ‘de echte omwonenden van Maastricht Aachen Airport’ noemt, is een petitie begonnen om zich uit te spreken voor uitbreiding van het Limburgse vliegveld. Zij willen een ander geluid laten horen dan het Burgerinitiatief Omwonenden MAA dat zich verzet tegen uitbreiding.

De initiatiefnemers storen zich er volgens de regionale krant De Limburger aan dat een kleine groep van ongeveer honderd buurtbewoners zich steeds namens alle omwonenden van de luchthaven tegen de uitbreiding van het vliegveld uitspreekt. Ze vragen dan ook het Burgerinitiatief Omwonenden MAA zijn naam te veranderen.

Meerderheid voor uitbreiding

De nieuwe groep heeft onlangs online de enquête ‘Wil de echte omwonende nu opstaan?’ opgezet en er zouden al zo’n vijfhonderd bewoners hebben ondertekend. De lokale omroep van Meerssen heeft enige dagen geleden zelf een onderzoek gehouden in de regio en willekeurig honderd inwoners per kern opgebeld om ze te bevragen over het vliegveld. 60% van de ondervraagde bewoners zou voor uitbreiding van Maastricht Aachen Airport zijn, aldus de omroep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Omwonenden beginnen lobby voor uitbouw Maastricht Airport | NT

Omwonenden beginnen lobby voor uitbouw Maastricht Airport

Luchtvracht

Een groep die zich ‘de echte omwonenden van Maastricht Aachen Airport’ noemt, is een petitie begonnen om zich uit te spreken voor uitbreiding van het Limburgse vliegveld. Zij willen een ander geluid laten horen dan het Burgerinitiatief Omwonenden MAA dat zich verzet tegen uitbreiding.

De initiatiefnemers storen zich er volgens de regionale krant De Limburger aan dat een kleine groep van ongeveer honderd buurtbewoners zich steeds namens alle omwonenden van de luchthaven tegen de uitbreiding van het vliegveld uitspreekt. Ze vragen dan ook het Burgerinitiatief Omwonenden MAA zijn naam te veranderen.

Meerderheid voor uitbreiding

De nieuwe groep heeft onlangs online de enquête ‘Wil de echte omwonende nu opstaan?’ opgezet en er zouden al zo’n vijfhonderd bewoners hebben ondertekend. De lokale omroep van Meerssen heeft enige dagen geleden zelf een onderzoek gehouden in de regio en willekeurig honderd inwoners per kern opgebeld om ze te bevragen over het vliegveld. 60% van de ondervraagde bewoners zou voor uitbreiding van Maastricht Aachen Airport zijn, aldus de omroep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement