Het nettoresultaat steeg door een belastingverlaging aan het eind van het jaar van 28,7 miljoen dollar naar 209,5 miljoen dollar. Over het gehele fiscale jaar kwam de nettowinst uit op 224 miljoen dollar.

Atlas Air voegde zes B747-400F’s toe aan de vrachtvloot in 2017, terwijl nog vier vrachtjumbo’s moeten worden afgeleverd dit jaar. De Amerikaanse vrachtvervoerder is tevens de belangrijkste onderaannemer van Amazon Air. Twaalf B767-300F’s van Atlas Air voeren nu expresvluchten uit voor de Amerikaanse webwinkel. Dit jaar komen daar nog eens twintig B767’s bij.

Atlas Air, dat zelf geen vrachtverkoop verricht maar slechts vliegtuigen en piloten beschikbaar stelt, kon vorig jaar ook een aantal nieuwe klanten verwelkomen. Onder meer vliegt het voor Cathay Pacific met de nieuwe B747-8F. KLM Cargo/Martinair heeft ook gebruik gemaakt van de diensten van Atlas Air in 2017, toen een van de eigen B747F’s voor groot onderhoud aan de grond moest worden gehouden.

Voor dit jaar verwacht de Amerikaanse vrachtmaatschappij een verdere groei van de omzet naar 2,5 miljard dollar, tegen 2,33 miljard in 2017. Het aangepast bedrijfsresultaat komt rond de half miljard dollar te liggen, voorziet Atlas Air.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement