De Israëlische vrachtmaatschappij verkocht in de zomer van vorig jaar zijn laatste eigen vrachtjumbo en maakt sindsdien gebruik van de diensten van vrachtmaatschappijen als ASL, CAL, Air Atlanta Icelandic en AirBridgeCargo op de vrachtdiensten tussen Israël en België.

Blijkens een persbericht van Atlas Air heeft de Israëlische vrachtmaatschappij nu een punt gezet aan deze ad hoc overeenkomsten en een leasecontract afgesloten met Atlas Air voor een B747F. Daarbij wordt behalve de route tussen Tel Aviv en Luik gesproken over andere ‘significante routes’.

Uitbreiding

Volgens de doorgaans goed ingevoerde Amerikaanse vrachtanalist CargoFacts zou de samenwerking op termijn kunnen worden uitgebreid tot een groter aantal vrachtvliegtuigen. Luik Airport is sinds het vertrek uit Schiphol in 2008 de Europese vrachthub van El Al Cargo.