De directeur van de divisie Aviation Marketing, Cargo and Customer Experience (ACC) is het slachtoffer geworden van de laatste reorganisatie van de luchthaven, waarbij diverse divisies in elkaar worden geschoven en 25% van de afdelingshoofden moeten vertrekken bij het luchthavenbedrijf. Van der Windt stond amper 2,5 jaar aan het hoofd van de afdeling ACC. In totaal verwacht Schiphol enkele honderden banen te schrappen.

Sanering

Door de coronacrisis zijn de inkomsten van de luchthaven scherp gedaald en moet Schiphol de tering naar de nering zetten. Vreemd is wel dat de sanering ook de vrachtdivisie treft. De vrachtsector is de enige bedrijfstak op Schiphol die nog goed draait en waar het aantal vrachtvluchten dit jaar met maar liefst 50% is gestegen.

De vrachtafdeling wordt samen met route & business development, traffic analyse en marketing & communication ondergebracht bij het cluster Airport Operations. Deze divisie zal worden geleid door Miriam Hoekstra – van der Deen, aldus Schiphol.

Senior manager Bastiaan Kroes van Airport Operations zal daarbij tijdelijk de verantwoordelijkheid krijgen over alle commerciële airline- en vrachtgerelateerde activiteiten, totdat de nieuwe managementstructuur van Schiphol gereed is.