Manston Airport moet een alternatief zijn voor de vrachtoverslag die nu nog versnipperd is onder de volle luchthavens van Londen Heathrow, Gatwick en Stansted. Verder moet het initiatief het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk logistiek meer op de kaart zetten, aldus de investeerders.

Weinig files

RSP stelt verder dat de vrachtvliegveld, dicht bij de ferryhaven van Dover, voor de aan- en afvoer van goederen over de weg naar de EU geen last zal hebben van de files op de volle Britse autowegen rond Londen. Die congestie zorgt nu voor veel vertragingen.

RSP had in 2020 al de goedkeuring op zak van de Britse overheid, maar dat werd door de rechtbank vorig jaar vernietigd. Een aangepast plan heeft nu de zegen gekregen van alle instanties. De investeerder wil volgend jaar beginnen met de bouw. De eerste vrachtvliegtuigen kunnen dan begin 2025 landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement