Vrachtomzet Amerikaanse airlines met 40% geslonken

Cijfers eerste halfjaar

De grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zoals American Airlines, United en Delta zagen de vrachtinkomsten over het eerste halfjaar met zo’n 40% slinken. In het totale omzetplaatje van de drie airlines telt vracht nauwelijks nog mee.  

Foto: Wangkun Jia / Shutterstock.com

Delta Cargo, partner van de KLM, meldde over de eerste zes maanden een omzet van 381 miljoen dollar, bijna 40% minder dan in dezelfde periode vorig jaar toen er nog een bedrag van 561 miljoen dollar kon worden bijgeschreven.

American Cargo zag zijn inkomsten over het eerste halfjaar slinken van 692 miljoen dollar naar 420 miljoen dollar. Ook dat komt neer op een verliespercentage van 40%.

Concurrent United deed het over hetzelfde tijdsbestek niet veel beter. De vrachtdivisie van de luchtvaartmaatschappij noteerde over de eerste twee kwartalen van dit jaar een omzet van 760 miljoen dollar, tegen 1,2 miljard dollar een jaar geleden. Een afname van 37%.

Vracht amper nog relevant

De slinkende inkomsten bij de drie marktleiders in de Amerikaanse luchtvaartsector zorgen ervoor dat de relevantie van de vracht verder wegzakt bij de grote Amerikaanse airlines. Zo is de vrachtomzet van United nog maar goed voor 3% van de totale inkomsten van de airline. In 2020 was dat nog 10%. Bij Delta en American is de omzetbijdrage met respectievelijk 1,3% en 1,6% bijna te verwaarlozen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Vrachtomzet Amerikaanse airlines met 40% geslonken | NT

Vrachtomzet Amerikaanse airlines met 40% geslonken

Cijfers eerste halfjaar

De grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zoals American Airlines, United en Delta zagen de vrachtinkomsten over het eerste halfjaar met zo’n 40% slinken. In het totale omzetplaatje van de drie airlines telt vracht nauwelijks nog mee.  

Foto: Wangkun Jia / Shutterstock.com

Delta Cargo, partner van de KLM, meldde over de eerste zes maanden een omzet van 381 miljoen dollar, bijna 40% minder dan in dezelfde periode vorig jaar toen er nog een bedrag van 561 miljoen dollar kon worden bijgeschreven.

American Cargo zag zijn inkomsten over het eerste halfjaar slinken van 692 miljoen dollar naar 420 miljoen dollar. Ook dat komt neer op een verliespercentage van 40%.

Concurrent United deed het over hetzelfde tijdsbestek niet veel beter. De vrachtdivisie van de luchtvaartmaatschappij noteerde over de eerste twee kwartalen van dit jaar een omzet van 760 miljoen dollar, tegen 1,2 miljard dollar een jaar geleden. Een afname van 37%.

Vracht amper nog relevant

De slinkende inkomsten bij de drie marktleiders in de Amerikaanse luchtvaartsector zorgen ervoor dat de relevantie van de vracht verder wegzakt bij de grote Amerikaanse airlines. Zo is de vrachtomzet van United nog maar goed voor 3% van de totale inkomsten van de airline. In 2020 was dat nog 10%. Bij Delta en American is de omzetbijdrage met respectievelijk 1,3% en 1,6% bijna te verwaarlozen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement