Lichte groei aanbod en prijs in luchtvrachtmarkt

WorldACD ziet lichtpuntjes

Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar de Nederlandse luchtvrachtanalist WorldACD wijst in zijn laatste marktrapport dat de vraag naar luchtvracht in de tweede week van september met 4% is gestegen vergeleken met de eerste week van de maand.

Foto: Shutterstock

Gelijktijdig lieten de mondiale vrachtprijzen een lichte toename van 1% zien naar 2,31 dollar per kilo, meldt de consultant. Die prijzen schommelen sinds juli binnen een bandbreedte van 2,26 tot 2,29 dollar per kilo op de marktmonitor van WorldACD, dat  zich zegt te baseren op zo’n 400.000 transacties in de week in het mondiale luchtvrachtvervoer.

Eerder sprak expediteur Flexport al van een lichte stijging van het luchtvrachtaanbod, maar dat gold hoofdzakelijk voor de export van elektronica en halfgeleiders uit Aziatische landen als Thailand, Vietnam, Singapore en Maleisië.

Geen piekseizoen

Analist Clive Data liet onlangs weten dat de luchtvrachtsector voor dit jaar een piekseizoen op zijn buik kan schrijven, maar wees er wel op dat in specifieke markten er sprake kan zijn van lichte oplevingen in onder meer de vraag naar vrachtcharters. Een echt herstel van de mondiale luchtvrachtmarkt ziet de consultant eerst ergens in 2024 gebeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Lichte groei aanbod en prijs in luchtvrachtmarkt | NT

Lichte groei aanbod en prijs in luchtvrachtmarkt

WorldACD ziet lichtpuntjes

Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar de Nederlandse luchtvrachtanalist WorldACD wijst in zijn laatste marktrapport dat de vraag naar luchtvracht in de tweede week van september met 4% is gestegen vergeleken met de eerste week van de maand.

Foto: Shutterstock

Gelijktijdig lieten de mondiale vrachtprijzen een lichte toename van 1% zien naar 2,31 dollar per kilo, meldt de consultant. Die prijzen schommelen sinds juli binnen een bandbreedte van 2,26 tot 2,29 dollar per kilo op de marktmonitor van WorldACD, dat  zich zegt te baseren op zo’n 400.000 transacties in de week in het mondiale luchtvrachtvervoer.

Eerder sprak expediteur Flexport al van een lichte stijging van het luchtvrachtaanbod, maar dat gold hoofdzakelijk voor de export van elektronica en halfgeleiders uit Aziatische landen als Thailand, Vietnam, Singapore en Maleisië.

Geen piekseizoen

Analist Clive Data liet onlangs weten dat de luchtvrachtsector voor dit jaar een piekseizoen op zijn buik kan schrijven, maar wees er wel op dat in specifieke markten er sprake kan zijn van lichte oplevingen in onder meer de vraag naar vrachtcharters. Een echt herstel van de mondiale luchtvrachtmarkt ziet de consultant eerst ergens in 2024 gebeuren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement