Amazon sluit Europese luchtvrachthub op Leipzig Airport

400 ontslagen

Amazon heeft besloten om de poorten te sluiten van zijn Europese centrale luchtvrachthub op de Duitse luchthaven van Leipzig. Rond de 400 medewerkers verliezen daardoor hun baan, maar Amazon zegt dat het onderzoekt of het personeel elders in Duitsland aan de slag kan in de magazijnen van de webwinkel.   

Foto: Aerospace Trek / Shutterstock.com

Amazon laat verder weten dat de sluiting onderdeel is van een ‘aanpassing’ van het mondiale logistiek netwerk, waarbij een centraal verdeelcentrum in de EU niet langer nodig is, omdat de pakketvervoerder dat meer regionaal invult. Zo zijn er nu bijvoorbeeld rechtstreekse vluchten op Zuid-Europa.

Wanneer het luchtvrachtcentrum precies wordt gesloten is nog niet duidelijk. Amazon opende de faciliteit in 2020 op Leipzig Airport voor de diensten van de eigen luchtvaartmaatschappij Amazon/Prime Air. De verwachting was daarbij dat het bedrijf een vergelijkbaar fijnmazig luchtnetwerk als in de VS wilde opbouwen in Europa met Leipzig Airport als centraal verdeelcentrum.

DHL Express

Overigens beschikt de Amerikaanse webwinkel bij de Duitse luchthaven ook over een apart regionaal sorteerdepot van de pakketdistributie. Dat blijft gewoon open, aldus Amazon. Leipzig Airport is tevens de mondiale thuisbasis van DHL Express. Of Amazon daar in de toekomst meer gebruik van gaat maken, is onduidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Amazon sluit Europese luchtvrachthub op Leipzig Airport | NT

Amazon sluit Europese luchtvrachthub op Leipzig Airport

400 ontslagen

Amazon heeft besloten om de poorten te sluiten van zijn Europese centrale luchtvrachthub op de Duitse luchthaven van Leipzig. Rond de 400 medewerkers verliezen daardoor hun baan, maar Amazon zegt dat het onderzoekt of het personeel elders in Duitsland aan de slag kan in de magazijnen van de webwinkel.   

Foto: Aerospace Trek / Shutterstock.com

Amazon laat verder weten dat de sluiting onderdeel is van een ‘aanpassing’ van het mondiale logistiek netwerk, waarbij een centraal verdeelcentrum in de EU niet langer nodig is, omdat de pakketvervoerder dat meer regionaal invult. Zo zijn er nu bijvoorbeeld rechtstreekse vluchten op Zuid-Europa.

Wanneer het luchtvrachtcentrum precies wordt gesloten is nog niet duidelijk. Amazon opende de faciliteit in 2020 op Leipzig Airport voor de diensten van de eigen luchtvaartmaatschappij Amazon/Prime Air. De verwachting was daarbij dat het bedrijf een vergelijkbaar fijnmazig luchtnetwerk als in de VS wilde opbouwen in Europa met Leipzig Airport als centraal verdeelcentrum.

DHL Express

Overigens beschikt de Amerikaanse webwinkel bij de Duitse luchthaven ook over een apart regionaal sorteerdepot van de pakketdistributie. Dat blijft gewoon open, aldus Amazon. Leipzig Airport is tevens de mondiale thuisbasis van DHL Express. Of Amazon daar in de toekomst meer gebruik van gaat maken, is onduidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement