De marktanalyse van Boeing valt iets positiever uit dan een jaar geleden. Volgens Boeing groeit de sector tot 2030 jaarlijks met 5,6%en stijgt daarmee sterker dan het passagiersvervoer dat jaarlijks met 5,1% toeneemt.

Om de verdere groei in de sector te accommoderen zijn de komende twintig jaar 970 nieuwe vrachtvliegtuigen nodig met een totale waarde van 250 miljard dollar, stellen de Amerikanen. Bijna tweederde van deze nieuwbouw bestaat uit freighters met een capaciteit boven de 88 ton. Verder moeten nog eens ongeveer 2.000 passagiersvliegtuigen worden omgebouwd tot freighters, aldus Boeing in de ‘forecast 2011’.

De Amerikanen schrijven de gestegen groeiverwachting voor de vrachtsector toe aan het snelle herstel van de luchtvrachtsector in 2010.

Boeing presenteert deze week op de Internationale luchtvaartshow van Parijs met bijna twee jaar vertraging de nieuwe B747-8-freighter. Het vrachtvliegtuig zal daarna doorvliegen naar Luxemburg waar het vliegtuig de vrachtvloot van Cargolux versterkt. Cargolux heeft dertien B747-8’s besteld.