Rampschip Waldhof mogelijk gehinderd door ander schip

Scheepsongeluk

De Waldhof, de tanker die begin dit jaar op de Midden-Rijn kapseisde, kwam mogelijk in problemen door toedoen van een ander schip.

Dat blijkt uit een rapport dat in opdracht van de rederij van de Waldhof, Lehnkering Rhein-Fracht, door experts is opgesteld.

De Hamburgse advocaat Johannes Trost, die optreedt namens Lehnkering, heeft dit bevestigd. De rederij zelf wil er niet op ingaan om de over de averij van de Waldhof gevoerde processen niet te beïnvloeden.

De Waldhof verongelukte op 13 januari met een lading van 2400 ton zwavelzuur aan boord bij St. Goarshausen. Daarbij konden twee opvarenden worden gered, het lichaam van een derde werd een maand later uit het wrak geborgen. Van een vierde matroos ontbreekt nog elk spoor.

Volgens het rapport zou de Waldhof, die de Rijn stroomafwaarts afvoer, ter plaatse zijn gehinderd door een tegemoetkomend schip. Door plaatsgebrek zou de Waldhof vervolgens tegen de oeverbeschoeiing terecht zijn gekomen en gekapseisd. Dat zou onder meer blijken uit radarbeelden van die dag die bewaard zijn gebleven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Rampschip Waldhof mogelijk gehinderd door ander schip | NT

Rampschip Waldhof mogelijk gehinderd door ander schip

Scheepsongeluk

De Waldhof, de tanker die begin dit jaar op de Midden-Rijn kapseisde, kwam mogelijk in problemen door toedoen van een ander schip.

Dat blijkt uit een rapport dat in opdracht van de rederij van de Waldhof, Lehnkering Rhein-Fracht, door experts is opgesteld.

De Hamburgse advocaat Johannes Trost, die optreedt namens Lehnkering, heeft dit bevestigd. De rederij zelf wil er niet op ingaan om de over de averij van de Waldhof gevoerde processen niet te beïnvloeden.

De Waldhof verongelukte op 13 januari met een lading van 2400 ton zwavelzuur aan boord bij St. Goarshausen. Daarbij konden twee opvarenden worden gered, het lichaam van een derde werd een maand later uit het wrak geborgen. Van een vierde matroos ontbreekt nog elk spoor.

Volgens het rapport zou de Waldhof, die de Rijn stroomafwaarts afvoer, ter plaatse zijn gehinderd door een tegemoetkomend schip. Door plaatsgebrek zou de Waldhof vervolgens tegen de oeverbeschoeiing terecht zijn gekomen en gekapseisd. Dat zou onder meer blijken uit radarbeelden van die dag die bewaard zijn gebleven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement