Overslag in binnenhavens Rijnland-Palts licht gegroeid

Scheepvaart

De binnenhavens in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts verwerkten in het eerste kwartaal 5,5 miljoen ton aan lading.

Dat is weliswaar ruim 3% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar schijn bedriegt, want in de eerste drie maanden van vorig jaar was de Rijn lange tijd gestremd door het ongeluk met de Waldhof.

Dat beperkte toen ook de havenoverslag in Rijnland-Palts. Verder werd de overslag vorig jaar gedrukt door lage waterstanden in zowel Rijn als Moezel.

Volgens cijfers van het statistisch bureau van de deelstaat werd in de binnenhavens van Rijnland-Palts alleen meer lading gelost, namelijk 3,2 miljoen ton, een groei van 5,4%. De hoeveelheid uitgaande lading bleef gelijk. Een daling van 9,2% was er in de overslag van erts, stenen, aarde en ‘overige delfstoffen’.

De grootste overslag was die van chemische producten, met 1,4 miljoen ton. De overslag van cokes en minerale olieproducten kwam op 1,2 miljoen ton. De grootste haven in de regio is die van Friedrichshafen, goed voor een derde van alle lading. De overslag nam hier met 4% toe. In Andernach was er een overslagdaling van ruim 9%. Rijnland-Palts telt in totaal 23 binnenhavens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Overslag in binnenhavens Rijnland-Palts licht gegroeid | NT

Overslag in binnenhavens Rijnland-Palts licht gegroeid

Scheepvaart

De binnenhavens in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts verwerkten in het eerste kwartaal 5,5 miljoen ton aan lading.

Dat is weliswaar ruim 3% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar schijn bedriegt, want in de eerste drie maanden van vorig jaar was de Rijn lange tijd gestremd door het ongeluk met de Waldhof.

Dat beperkte toen ook de havenoverslag in Rijnland-Palts. Verder werd de overslag vorig jaar gedrukt door lage waterstanden in zowel Rijn als Moezel.

Volgens cijfers van het statistisch bureau van de deelstaat werd in de binnenhavens van Rijnland-Palts alleen meer lading gelost, namelijk 3,2 miljoen ton, een groei van 5,4%. De hoeveelheid uitgaande lading bleef gelijk. Een daling van 9,2% was er in de overslag van erts, stenen, aarde en ‘overige delfstoffen’.

De grootste overslag was die van chemische producten, met 1,4 miljoen ton. De overslag van cokes en minerale olieproducten kwam op 1,2 miljoen ton. De grootste haven in de regio is die van Friedrichshafen, goed voor een derde van alle lading. De overslag nam hier met 4% toe. In Andernach was er een overslagdaling van ruim 9%. Rijnland-Palts telt in totaal 23 binnenhavens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement