San Pedro rekent op steun van Antwerpen voor verdere groei

Havens

San Pedro, de tweede grootste haven van Ivoorkust, is aan een forse expansie bezig. Om die groei te ondersteunen haalt het de banden met Antwerpen aan.

Een delegatie uit San Pedro onder leiding van havendirecteurHilaire Lamizana was onlangs in Antwerpen, waar ze ontvangen werd door havenschepen Marc Van Peel (foto). De twee havens tekenden al eind 2011 een akkoord over samenwerking op technisch en commercieel vlak en inzake opleiding en investeringen.

San Pedro, dat vorig jaar 3,2 miljoen ton goederen behandelde en daarmee 79% beter deed dan in 2011, staat in de eerste plaats bekend als cacaohaven. Maar San Pedro koestert met zijn 2.000 hectare beschikbare terreinen en tot 15 meter waterdiepte de ambitie om ook een grotere rol te gaan spelen in andere sectoren zoals transhipment.

Tegen 2016 zal een nieuwe containerterminal aangelegd worden. Die krijgt een capaciteit van 600.000 teu, een kaaimuur van 700 meter en een oppervlakte van 23 hectare. Daar zullen schepen tot 6.000 teu kunnen behandeld worden.

In het hinterland is op 30 ha eigen gronden een droge haven in aanbouw dichtbij de grens met Mali en Guinea. Die zal naar verwachting volgend jaar operationeel zijn. Daarnaast zijn er plannen voor een nieuwe spoorlijn, een ertsenterminal en een olieterminal.

Zie De Lloyd van 07/05

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

San Pedro rekent op steun van Antwerpen voor verdere groei | NT

San Pedro rekent op steun van Antwerpen voor verdere groei

Havens

San Pedro, de tweede grootste haven van Ivoorkust, is aan een forse expansie bezig. Om die groei te ondersteunen haalt het de banden met Antwerpen aan.

Een delegatie uit San Pedro onder leiding van havendirecteurHilaire Lamizana was onlangs in Antwerpen, waar ze ontvangen werd door havenschepen Marc Van Peel (foto). De twee havens tekenden al eind 2011 een akkoord over samenwerking op technisch en commercieel vlak en inzake opleiding en investeringen.

San Pedro, dat vorig jaar 3,2 miljoen ton goederen behandelde en daarmee 79% beter deed dan in 2011, staat in de eerste plaats bekend als cacaohaven. Maar San Pedro koestert met zijn 2.000 hectare beschikbare terreinen en tot 15 meter waterdiepte de ambitie om ook een grotere rol te gaan spelen in andere sectoren zoals transhipment.

Tegen 2016 zal een nieuwe containerterminal aangelegd worden. Die krijgt een capaciteit van 600.000 teu, een kaaimuur van 700 meter en een oppervlakte van 23 hectare. Daar zullen schepen tot 6.000 teu kunnen behandeld worden.

In het hinterland is op 30 ha eigen gronden een droge haven in aanbouw dichtbij de grens met Mali en Guinea. Die zal naar verwachting volgend jaar operationeel zijn. Daarnaast zijn er plannen voor een nieuwe spoorlijn, een ertsenterminal en een olieterminal.

Zie De Lloyd van 07/05

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement