Een van hen zegt voor deze ‘second best optie’ te hebben gekozen, omdat ECT er niet in slaagt om de schepen tijdig af te handelen. De rederijen steken de hand wel deels in eigen boezem omdat veel schepen te laat arriveren, waardoor ECT met extreme pieken te maken krijgt. ‘Maar dit kan zo niet blijven duren’, aldus een zegsman.

De G6-alliantie heeft vanwege de aanhoudende congestie in Rotterdam om de schepen van loop 4 deze maand de Schelde in plaats van de Maas op te sturen. Het gaat om schepen van rond de 13.000 teu, die elk in Rotterdam tussen de 4.000 en 5.000 containers zouden laden en lossen.

Dat pakket verschuift nu dus naar Antwerpen. De schepen zullen daar worden afgehandeld door PSA Antwerp aan het Deurganckdok. De rederijen hebben hun klanten laten weten dat er in september mogelijk ook schepen naar Antwerpen worden afgeleid als de situatie in Rotterdam niet verbetert. De G6 bestaat uit APL, Hyundai, MOL, Hapag-Lloyd, NYK Line en OOCL.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement