Nog drie G6-schepen naar Antwerpen

De G6-alliantie heeft besloten om ook de voor september geplande aanlopen van loop 4 van de Verre Oosten-dienst van Rotterdam naar Antwerpen af te leiden.

Daarmee komt het totale aantal schepen dat uitwijkt vooralsnog op zeven.

Eerder lieten de G6-partners al weten dat vier schepen uit loop 4 vanaf deze week naar de Deurganck Terminal van PSA in Antwerpen varen in plaats van naar ECT op de Maasvlakte. Aangezien de schepen een call size hebben van naar schatting 5.000 moves per schip verschuift er zo een pakket van zo’n 35.000 containers van Rotterdam naar Antwerpen.

De drie schepen die nu ook afgeleid worden, zijn de ‘OOCL Brussels’, ‘MOL Quality’ en de ‘NYK Helios’. Het uitwijken is een direct gevolg van de congestieproblemen bij ECT op de Maasvlakte, die al ruim twee maanden duren. De G6-partners volgen de situatie in Rotterdam op de voet en sluiten niet uit dat er nog meer schepen afgeleid zullen worden als er geen verbetering optreedt.

De Vereniging Rotterdamse Cargadoors (VRC) heeft intussen ‘verheugd’ gereageerd op het initiatief van Havenbedrijf Rotterdam (HbR) om bij te dragen aan een oplossing van de problemen. De cargadoors vinden het positief dat het Havenbedrijf ECT, het binnenvaartcollectief LINC en de stuwadoors Uniport en Rotterdam Container Terminal (RCT, onderdeel van Kramer Groep) om de tafel heeft gekregen om oplossingen te zoeken.

Het idee daarbij is om containers bij die terminals, en in Moerdijk, te verzamelen en en bloc van en naar ECT te vervoeren om diens terminals te ontlasten. De VRC constateert daarnaast dat sommige rederijen ‘in voorkomende gevallen hun eigen oplossing gevonden om congestieproblemen te vermijden door de haven van Antwerpen aan te doen’.

Voorzitter Albert Thissen stelt dat de problemen op de terminals niet alleen worden veroorzaakt door het uit schema lopen van zeeschepen, maar ook door ‘onvoldoende personeel en opbouw van kranen bij ECT’. ‘Wij verwachten dat RCT ook in de toekomst bij kan dragen aan de afhandeling van containers voor binnenvaart en feeders voor alle deepsea terminals in de Rotterdamse haven. Dit komt de uitvoering van het plan Container Logistiek Maasvlakte, inclusief de voorziene uitbreiding van de interne baan, alleen maar ten goede’, aldus Thissen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Ja, het is een spelletje. We wachten 4 tot 5 dagen lang voor de lol….. (sarcasme uit).

Geplaatst door: H vd Arend op

Wordt hier geen spel gespeeld om ECT een kopje kleiner te maken?
Vertragingen zijn er toch ook voor Antwerpen en Hamburg. Congestie zou een oorzaak kunnen zijn. De organisatie, planning en logistiek moet met een beetje wilskracht en overwerk binnen een maand op de rails staan?

Geplaatst door: Johannes J op
Nog drie G6-schepen naar Antwerpen | NT

Nog drie G6-schepen naar Antwerpen

De G6-alliantie heeft besloten om ook de voor september geplande aanlopen van loop 4 van de Verre Oosten-dienst van Rotterdam naar Antwerpen af te leiden.

Daarmee komt het totale aantal schepen dat uitwijkt vooralsnog op zeven.

Eerder lieten de G6-partners al weten dat vier schepen uit loop 4 vanaf deze week naar de Deurganck Terminal van PSA in Antwerpen varen in plaats van naar ECT op de Maasvlakte. Aangezien de schepen een call size hebben van naar schatting 5.000 moves per schip verschuift er zo een pakket van zo’n 35.000 containers van Rotterdam naar Antwerpen.

De drie schepen die nu ook afgeleid worden, zijn de ‘OOCL Brussels’, ‘MOL Quality’ en de ‘NYK Helios’. Het uitwijken is een direct gevolg van de congestieproblemen bij ECT op de Maasvlakte, die al ruim twee maanden duren. De G6-partners volgen de situatie in Rotterdam op de voet en sluiten niet uit dat er nog meer schepen afgeleid zullen worden als er geen verbetering optreedt.

De Vereniging Rotterdamse Cargadoors (VRC) heeft intussen ‘verheugd’ gereageerd op het initiatief van Havenbedrijf Rotterdam (HbR) om bij te dragen aan een oplossing van de problemen. De cargadoors vinden het positief dat het Havenbedrijf ECT, het binnenvaartcollectief LINC en de stuwadoors Uniport en Rotterdam Container Terminal (RCT, onderdeel van Kramer Groep) om de tafel heeft gekregen om oplossingen te zoeken.

Het idee daarbij is om containers bij die terminals, en in Moerdijk, te verzamelen en en bloc van en naar ECT te vervoeren om diens terminals te ontlasten. De VRC constateert daarnaast dat sommige rederijen ‘in voorkomende gevallen hun eigen oplossing gevonden om congestieproblemen te vermijden door de haven van Antwerpen aan te doen’.

Voorzitter Albert Thissen stelt dat de problemen op de terminals niet alleen worden veroorzaakt door het uit schema lopen van zeeschepen, maar ook door ‘onvoldoende personeel en opbouw van kranen bij ECT’. ‘Wij verwachten dat RCT ook in de toekomst bij kan dragen aan de afhandeling van containers voor binnenvaart en feeders voor alle deepsea terminals in de Rotterdamse haven. Dit komt de uitvoering van het plan Container Logistiek Maasvlakte, inclusief de voorziene uitbreiding van de interne baan, alleen maar ten goede’, aldus Thissen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Reacties

Ja, het is een spelletje. We wachten 4 tot 5 dagen lang voor de lol….. (sarcasme uit).

Geplaatst door: H vd Arend op

Wordt hier geen spel gespeeld om ECT een kopje kleiner te maken?
Vertragingen zijn er toch ook voor Antwerpen en Hamburg. Congestie zou een oorzaak kunnen zijn. De organisatie, planning en logistiek moet met een beetje wilskracht en overwerk binnen een maand op de rails staan?

Geplaatst door: Johannes J op