Zwaar verlies voor Fugro

De offshore bodemonderzoeker Fugro heeft in de eerste helft van het jaar een verlies van 271 miljoen euro gemaakt tegenover een winst van 109 miljoen vorig jaar.

Volgens het bedrijf is de olie- en gasmarkt, waarvan het voor driekwart van zijn inkomsten afhankelijk is, sinds vorig jaar sterk verslechterd.

Olie- en gasbedrijven zijn zich volgens Fugro meer gaan richten op bestaande velden en minder op nieuwe projecten, waardoor budgetten zijn teruggeschroefd. Veel projecten zijn vertraagd en sommige zijn geannuleerd. De bodemonderzoeker ziet daardoor gaten in het orderboek vallen en ziet zich bovendien geconfronteerd met een toenemende prijsdruk.

Topman Paul van Riel heeft in een toelichting op de halfjaarcijfers aangekondigd dat de torenhoge groeiambities fors worden bijgesteld. Een jaar geleden kondigde Fugro nog aan de omzet jaarlijks met 10% op te willen voeren bij een bruto rendement (ebitda) van 15%. Die kwam het afgelopen uit op 27% negatief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Zwaar verlies voor Fugro | NT

Zwaar verlies voor Fugro

De offshore bodemonderzoeker Fugro heeft in de eerste helft van het jaar een verlies van 271 miljoen euro gemaakt tegenover een winst van 109 miljoen vorig jaar.

Volgens het bedrijf is de olie- en gasmarkt, waarvan het voor driekwart van zijn inkomsten afhankelijk is, sinds vorig jaar sterk verslechterd.

Olie- en gasbedrijven zijn zich volgens Fugro meer gaan richten op bestaande velden en minder op nieuwe projecten, waardoor budgetten zijn teruggeschroefd. Veel projecten zijn vertraagd en sommige zijn geannuleerd. De bodemonderzoeker ziet daardoor gaten in het orderboek vallen en ziet zich bovendien geconfronteerd met een toenemende prijsdruk.

Topman Paul van Riel heeft in een toelichting op de halfjaarcijfers aangekondigd dat de torenhoge groeiambities fors worden bijgesteld. Een jaar geleden kondigde Fugro nog aan de omzet jaarlijks met 10% op te willen voeren bij een bruto rendement (ebitda) van 15%. Die kwam het afgelopen uit op 27% negatief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement