Dit zeggen ze in een donderdagochtend uitgegeven gezamenlijke verklaring, die overduidelijk de verbeterde verhouding tussen partijen weerspiegelt. Dat is het gevolg van het besluit van ECT’s moedermaatschappij Hutchison om de slepende claimzaak tegen het Havenbedrijf te laten vallen. Het is voor het eerst dat de twee met een dergelijke ‘joint statement’ komen.

Volgens de twee heerst in de hele Hamburg-Le Havre range momenteel topdrukte, in een periode die normaal gesproken als laagseizoen geldt. ‘Dat zet onvermijdelijk druk op het hele systeem om het serviceniveau op peil te houden. We zullen de beschikbare capaciteit optimaal benutten om die uitdaging aan te gaan’, heet het.

Concreet betekent dat dat ze een nieuwe periode van congestie willen vermijden. Medio vorig jaar was er als gevolg van capaciteitstekort maandenlang zware congestie met lange wachttijden voor alle modaliteiten. De twee gaan de situatie de komende dagen met andere belanghebbenden bespreken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement