Groen licht voor baangaranties haven Rotterdam

Containersector

Leden van vakbond FNV hebben ingestemd met het werkzekerheidsakkoord voor de containersector in Rotterdam.

Daarmee is werk gegarandeerd tot juli 2020 voor havenwerkers met een vast dienstverband bij een van de containerbedrijven. Volgens FNV gaat het om het eerste akkoord in Nederland waarmee werknemers voor langere tijd worden beschermd tegen de gevolgen van automatisering en robotisering. ‘Deze werkzekerheid is van groot belang, omdat er in de komende jaren zo’n 800 van de 3600 banen in de sector verdwijnen door uitbreiding van de capaciteit en automatisering; , zo onderstreept vakbondsbestuurder Niek Stam.

De bonden en de werkgevers sloten begin vorige maand een akkoord na onderhandelingen van meer dan een jaar. Begin januari leidde een patstelling in de onderhandelingen zelfs tot stakingen, waardoor de hele containeroverslag in de Rotterdamse haven stillag.

In totaal werken er meer dan 3700 mensen bij de containerterminals in Rotterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Groen licht voor baangaranties haven Rotterdam | NT

Groen licht voor baangaranties haven Rotterdam

Containersector

Leden van vakbond FNV hebben ingestemd met het werkzekerheidsakkoord voor de containersector in Rotterdam.

Daarmee is werk gegarandeerd tot juli 2020 voor havenwerkers met een vast dienstverband bij een van de containerbedrijven. Volgens FNV gaat het om het eerste akkoord in Nederland waarmee werknemers voor langere tijd worden beschermd tegen de gevolgen van automatisering en robotisering. ‘Deze werkzekerheid is van groot belang, omdat er in de komende jaren zo’n 800 van de 3600 banen in de sector verdwijnen door uitbreiding van de capaciteit en automatisering; , zo onderstreept vakbondsbestuurder Niek Stam.

De bonden en de werkgevers sloten begin vorige maand een akkoord na onderhandelingen van meer dan een jaar. Begin januari leidde een patstelling in de onderhandelingen zelfs tot stakingen, waardoor de hele containeroverslag in de Rotterdamse haven stillag.

In totaal werken er meer dan 3700 mensen bij de containerterminals in Rotterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement