Twee Somalische piraten gedood in jongste aanval

Piraterij

Marine-eenheden hebben twee Somalische piraten doodgeschoten die bezig waren met een aanval op een vrachtschip. Het is de zesde aanval in korte tijd in het gebied.

De twee mannen benaderden samen met zeven andere piraten een vrachtschip toen marine-eenheden het vuur openden, meldt Associated Press. Daarbij kwamen twee piraten om het leven en raakte een derde gewond. De overige zes wisten te ontkomen, zegt een Somalische bestuurder tegen het persbureau.

De lichamen van de twee dode piraten werden door inwoners van het plaatsje Durduri in de kustregio Sanaag aangetroffen op het strand. Vermoedelijk zijn zij daar door de andere piraten achter gelaten.

Volgens berichtgeving in media is het de Chinese marine die de piratenaanval afsloeg. De identiteit van het schip is nog niet duidelijk vastgesteld, maar het zou gaan om een tanker van een Arabische rederij.

De Somalische piraterij is dit jaar op agressive wijze teruggekeerd, nadat een samenwerking van Europese marines in 2012 een einde wist te maken aan de roofpraktijken voor de kust van Somalië en in de Golf van Aden. Dit was de zesde aanval in korte tijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Twee Somalische piraten gedood in jongste aanval | NT

Twee Somalische piraten gedood in jongste aanval

Piraterij

Marine-eenheden hebben twee Somalische piraten doodgeschoten die bezig waren met een aanval op een vrachtschip. Het is de zesde aanval in korte tijd in het gebied.

De twee mannen benaderden samen met zeven andere piraten een vrachtschip toen marine-eenheden het vuur openden, meldt Associated Press. Daarbij kwamen twee piraten om het leven en raakte een derde gewond. De overige zes wisten te ontkomen, zegt een Somalische bestuurder tegen het persbureau.

De lichamen van de twee dode piraten werden door inwoners van het plaatsje Durduri in de kustregio Sanaag aangetroffen op het strand. Vermoedelijk zijn zij daar door de andere piraten achter gelaten.

Volgens berichtgeving in media is het de Chinese marine die de piratenaanval afsloeg. De identiteit van het schip is nog niet duidelijk vastgesteld, maar het zou gaan om een tanker van een Arabische rederij.

De Somalische piraterij is dit jaar op agressive wijze teruggekeerd, nadat een samenwerking van Europese marines in 2012 een einde wist te maken aan de roofpraktijken voor de kust van Somalië en in de Golf van Aden. Dit was de zesde aanval in korte tijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement