Prijzenregen op Havenevenement

Rotterdam

Vele talenten die werken of leren in de Rotterdamse haven zijn gisteravond in de schijnwerpers gezet tijdens het Rotterdams Havenevenement. Renee Naaktgeboren werd gekozen als Jong Haventalent.

Erik de Neef, Havenman van het Jaar, overhandigde de Tender Manager die bij Damen Shiprepair & Conversion werkt, het prijzenpakket. Lisa Westerhuis (Samskip) en Kevin Tromp (European Bulk Services) waren de andere twee finalisten in deze categorie. Naaktgeboren is naar eigen zeggen ‘een echte havenfreak’. ‘Veel mensen hebben niet door hoe gaaf de haven is, je moet het echt zien en meemaken. Ik hoop dat dit jaar te kunnen overbrengen op jongeren.’

Tijdens het evenement dat plaatsvond in de Lloydzaal van de STC-Group zijn drie prijzen en twee titels uitgereikt. De MCR-prijs voor de meest talentvolle mbo’er ging dit jaar naar Rowan Vendelbosch, mbo-student Machinist Railvervoer aan het Scheepvaart en Transport College. Hij ontving onder andere een studiebeurs uit het Pieter van Essen studiefonds. De andere twee finalisten, Abdella Mohamed Ahmed en Mathijs Vermeij, volgen beiden ook een mbo-opleiding bij het Scheepvaart en Transport College.

De SmartPort Scriptieprijs voor de beste scriptie is uitgereikt aan Daphne van Hal van de Erasmus Universiteit. Daphne schreef een scriptie met als titel ‘The Pursuit of Automation: An Evaluation of the Effects of Automatically Stacked Roll Containers on their Utilisation and Replenishment Times of Grocery Retail Stores’. Maurits van Tol en de Duitse Julia Stelzig drongen eveneens door tot de finale. Van Tol kreeg een 8 voor zijn scriptie, de dames een 8,5; een van de eisen voor deze prijs.

Het Beste Havenidee 2017 is geworden Customisable Hydrophonic Rescue and Recovery Badge. Dit is een idee van hbo-studenten Industrieel Product Ontwerpen Peter Kraak, Mats Fuchs en Mario den Otter. In het kort komt het er op neer dat met deze badge overboord gevallen scheepslui makkelijker kunnen worden teruggevonden in het water. Ook de ideeën Onbemande logistieke schakel (studenten van de Rotterdam Mainport University) en Het beperken van onnodige uitwijkmomenten van barges (student Logistiek en Economie van Hogeschool Rotterdam) dongen mee naar de prijs.

Na een spannende stemronde aan het eind van de avond mag Michel Koot van Rhenus Logistics zich Havenwerker van het Jaar noemen. Hij ontving de bij de titel horende prijs uit handen van de Rotterdamse havenwethouder Adriaan Visser. De titel Havenwerker van het Jaar wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in veilig en innovatief werken en collegialiteit. Ook Fabian Lindenburg van APM Terminals Rotterdam was doorgedrongen tot de finale. Beide heren vertelde de zaal waarom zij de prijs moesten winnen. Daarna kon er via de smartphone gestemd worden. 61% van de stemmen ging naar Koot (44), die al 28 jaar in de haven werkt.

Het Rotterdams Havenevenement is georganiseerd door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en de STC-Group, in samenwerking met Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise. Met de organisatie van het Havenevenement willen deze partijen onderstrepen dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau en op elke punt in zijn/haar carrière.

Prijzenregen op Havenevenement | NT

Prijzenregen op Havenevenement

Rotterdam

Vele talenten die werken of leren in de Rotterdamse haven zijn gisteravond in de schijnwerpers gezet tijdens het Rotterdams Havenevenement. Renee Naaktgeboren werd gekozen als Jong Haventalent.

Erik de Neef, Havenman van het Jaar, overhandigde de Tender Manager die bij Damen Shiprepair & Conversion werkt, het prijzenpakket. Lisa Westerhuis (Samskip) en Kevin Tromp (European Bulk Services) waren de andere twee finalisten in deze categorie. Naaktgeboren is naar eigen zeggen ‘een echte havenfreak’. ‘Veel mensen hebben niet door hoe gaaf de haven is, je moet het echt zien en meemaken. Ik hoop dat dit jaar te kunnen overbrengen op jongeren.’

Tijdens het evenement dat plaatsvond in de Lloydzaal van de STC-Group zijn drie prijzen en twee titels uitgereikt. De MCR-prijs voor de meest talentvolle mbo’er ging dit jaar naar Rowan Vendelbosch, mbo-student Machinist Railvervoer aan het Scheepvaart en Transport College. Hij ontving onder andere een studiebeurs uit het Pieter van Essen studiefonds. De andere twee finalisten, Abdella Mohamed Ahmed en Mathijs Vermeij, volgen beiden ook een mbo-opleiding bij het Scheepvaart en Transport College.

De SmartPort Scriptieprijs voor de beste scriptie is uitgereikt aan Daphne van Hal van de Erasmus Universiteit. Daphne schreef een scriptie met als titel ‘The Pursuit of Automation: An Evaluation of the Effects of Automatically Stacked Roll Containers on their Utilisation and Replenishment Times of Grocery Retail Stores’. Maurits van Tol en de Duitse Julia Stelzig drongen eveneens door tot de finale. Van Tol kreeg een 8 voor zijn scriptie, de dames een 8,5; een van de eisen voor deze prijs.

Het Beste Havenidee 2017 is geworden Customisable Hydrophonic Rescue and Recovery Badge. Dit is een idee van hbo-studenten Industrieel Product Ontwerpen Peter Kraak, Mats Fuchs en Mario den Otter. In het kort komt het er op neer dat met deze badge overboord gevallen scheepslui makkelijker kunnen worden teruggevonden in het water. Ook de ideeën Onbemande logistieke schakel (studenten van de Rotterdam Mainport University) en Het beperken van onnodige uitwijkmomenten van barges (student Logistiek en Economie van Hogeschool Rotterdam) dongen mee naar de prijs.

Na een spannende stemronde aan het eind van de avond mag Michel Koot van Rhenus Logistics zich Havenwerker van het Jaar noemen. Hij ontving de bij de titel horende prijs uit handen van de Rotterdamse havenwethouder Adriaan Visser. De titel Havenwerker van het Jaar wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in veilig en innovatief werken en collegialiteit. Ook Fabian Lindenburg van APM Terminals Rotterdam was doorgedrongen tot de finale. Beide heren vertelde de zaal waarom zij de prijs moesten winnen. Daarna kon er via de smartphone gestemd worden. 61% van de stemmen ging naar Koot (44), die al 28 jaar in de haven werkt.

Het Rotterdams Havenevenement is georganiseerd door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en de STC-Group, in samenwerking met Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise. Met de organisatie van het Havenevenement willen deze partijen onderstrepen dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau en op elke punt in zijn/haar carrière.