Cosco Shipping Ports heeft die terminal overgenomen van APM Terminals, dat zich terugtrekt uit de Belgische zeehaven en 35 miljoen euro voor de terminal vangt.

Cosco en en Port of Zeebrugge tekenden deze week de consessieovereenkomst voor het terrein van de terminal. Tegelijkertijd tekende de Chinese containergigant een overeenkomst met zijn Franse partner CMA CGM voor een belang van 10% in de terminal.

Cosco en CMA CGM werken op steeds meer fronten samen. Naast hun samenwerking in de Ocean Alliance, waarin zij hun scheepscapaciteit delen, hebben de twee rederijen begin vorig jaar ook afspraken gemaakt over het gezamenlijk investeren in havens. De bedrijven willen samen gaan investeren in havens en ‘kansen creëren’ op operationeel gebied. Daarbij wordt voorkeur gegeven aan havens die door Ocean Alliance worden aangelopen, maar de partners ondersteunen elkaar ook ‘in havens waar de andere partij al heeft geïnvesteerd’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement