Maersk Line onderzoekt gebruik van LNG voor vloot

Scheepvaart

Hoewel het heeft aangegeven dat laagzwavelige brandstof het antwoord is op de wereldwijde zwavelcap van 2020, overweegt Maersk Line lng in te zetten als brandstof voor zijn schepen.

Dat vertelt topman Søren Toft in gesprek met Shippingwatch. ‘LNG wordt financieel aantrekkelijker’, zegt hij.

De rederij heeft altijd volgehouden dat laagzwavelige brandstof de passende reactie is op de komende zwavelvoorschriften waarbij het toegestane zwavelgehalte in scheepsbrandstof van 3,5% naar 0,5% wordt beperkt.
In het licht van de laatste orders die Maersk plaatste, is te concluderen dat onderzocht is of de schepen met LNG van brandstof moeten worden voorzien. Dit geldt voor de nieuwe vloot van ijsklasse-schepen in de Oostzee, evenals de twee opties voor 15.000 teu-schepen die het bedrijf in december vorig jaar heeft neergelegd.

Dat Maersk uiteindelijk niet voor LNG koos, hield verband met de nog te krappe markt en de prijs van de LNG-installaties. In het specifieke geval van de zeven ijsklasse-feederschepen was het ook een kwestie van te kort dag; de periode van het actieve gebruik van scrubbers zou eveneens kort zijn, waardoor de investering niet lonend genoeg zou zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Maersk Line onderzoekt gebruik van LNG voor vloot | NT

Maersk Line onderzoekt gebruik van LNG voor vloot

Scheepvaart

Hoewel het heeft aangegeven dat laagzwavelige brandstof het antwoord is op de wereldwijde zwavelcap van 2020, overweegt Maersk Line lng in te zetten als brandstof voor zijn schepen.

Dat vertelt topman Søren Toft in gesprek met Shippingwatch. ‘LNG wordt financieel aantrekkelijker’, zegt hij.

De rederij heeft altijd volgehouden dat laagzwavelige brandstof de passende reactie is op de komende zwavelvoorschriften waarbij het toegestane zwavelgehalte in scheepsbrandstof van 3,5% naar 0,5% wordt beperkt.
In het licht van de laatste orders die Maersk plaatste, is te concluderen dat onderzocht is of de schepen met LNG van brandstof moeten worden voorzien. Dit geldt voor de nieuwe vloot van ijsklasse-schepen in de Oostzee, evenals de twee opties voor 15.000 teu-schepen die het bedrijf in december vorig jaar heeft neergelegd.

Dat Maersk uiteindelijk niet voor LNG koos, hield verband met de nog te krappe markt en de prijs van de LNG-installaties. In het specifieke geval van de zeven ijsklasse-feederschepen was het ook een kwestie van te kort dag; de periode van het actieve gebruik van scrubbers zou eveneens kort zijn, waardoor de investering niet lonend genoeg zou zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement