In 54 verloren gegane containers zat vuurwerk, zo is bekendgemaakt. Verder vallen acht containers waarin batterijen werden vervoerd en twee containers met vloeibare ethanol in de categorie ‘containers met gevaarlijke lading’.

Van alle overboord gevallen containers ontbreekt tot nu toe elk spoor. NYK Shipmanagement en Chidori Ship Holding, respectievelijk manager en eigenaar van de ‘ONE Apus’, houden contact over de 1816 spoorloze containers met het Joint Rescue Co-ordination Centre in de Hawaiiaanse hoofdstad Honolulu.

In Kobe, waar duidelijk is dat de chaos op het containerschip enorm is, zal het volgens ONE nog wel een tijdje duren om alle aan boord gebleven containers veilig van boord te krijgen en de schade op te nemen. Deskundigen hebben al de verwachting uitgesproken dat verzekeraars voor zo’n 50 miljoen dollar het schip in kunnen gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement