Gerepareerde ‘Ever Given’ is weer aan het werk

blokkeerschip

De ‘Ever Given’ heeft zaterdag weer containers geladen in de haven van Qingdao, de Noord-Chinese haven waar het veelbesproken ‘blokkeerschip’ de afgelopen weken op een werf is gerepareerd. Het 20.000teu-containerschip, dat zich in maart klem voer in het Suezkanaal en daardoor moest worden voorzien van een nieuwe bulbsteven, kreeg volgens de Chinese televisiezender CCTV in Qingdao ruim 5.000 teu aan boord.

Het containerschip maakt zijn comeback op de China-Europe-Mediterranean Service (CEM) en zal, alvorens het zich weer in het Suezkanaal waagt, ook nog containers laden in Shanghai, Ningbo, Taipei, Yantian en Tanjung Pelepas.

Rotterdam

Rotterdam is de eerste Europese haven waar de opgeknapte ‘Ever Given’ containers komt lossen. Dat bezoek staat in het vaarschema op dit moment gepland van 15 tot en met 18 december. Het schema wijzigde de afgelopen tijd verschillende malen, mede omdat de reparatiewerkzaamheden in Qingdao langer duurden dan verwacht, maar zoals het er nu naar uit ziet brengt het containerschip de kerstdagen door in Felixstowe en oud en nieuw in Hamburg.

Van 4 tot en met 7 januari zou het Evergreen-schip vervolgens nog een keer Rotterdam aanlopen, om daarna terug naar Azië te varen. Het daarna volgende bezoek aan Rotterdam is medio maart.

De Chinese zender CCTV heeft een video op internet gezet met beelden van de ‘Ever Given’ van afgelopen zaterdag:

https://www.youtube.com/watch?v=JVoM6oQW_kw

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Gerepareerde ‘Ever Given’ is weer aan het werk | NT

Gerepareerde ‘Ever Given’ is weer aan het werk

blokkeerschip

De ‘Ever Given’ heeft zaterdag weer containers geladen in de haven van Qingdao, de Noord-Chinese haven waar het veelbesproken ‘blokkeerschip’ de afgelopen weken op een werf is gerepareerd. Het 20.000teu-containerschip, dat zich in maart klem voer in het Suezkanaal en daardoor moest worden voorzien van een nieuwe bulbsteven, kreeg volgens de Chinese televisiezender CCTV in Qingdao ruim 5.000 teu aan boord.

Het containerschip maakt zijn comeback op de China-Europe-Mediterranean Service (CEM) en zal, alvorens het zich weer in het Suezkanaal waagt, ook nog containers laden in Shanghai, Ningbo, Taipei, Yantian en Tanjung Pelepas.

Rotterdam

Rotterdam is de eerste Europese haven waar de opgeknapte ‘Ever Given’ containers komt lossen. Dat bezoek staat in het vaarschema op dit moment gepland van 15 tot en met 18 december. Het schema wijzigde de afgelopen tijd verschillende malen, mede omdat de reparatiewerkzaamheden in Qingdao langer duurden dan verwacht, maar zoals het er nu naar uit ziet brengt het containerschip de kerstdagen door in Felixstowe en oud en nieuw in Hamburg.

Van 4 tot en met 7 januari zou het Evergreen-schip vervolgens nog een keer Rotterdam aanlopen, om daarna terug naar Azië te varen. Het daarna volgende bezoek aan Rotterdam is medio maart.

De Chinese zender CCTV heeft een video op internet gezet met beelden van de ‘Ever Given’ van afgelopen zaterdag:

https://www.youtube.com/watch?v=JVoM6oQW_kw

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement