Dat is donderdag door de raad van bestuur van de VDR besloten. Bornheim (55) neemt het stokje over van de 74-jarige Alfred Hartmann die de vereniging sinds begin 2015 leidde. Na zeven jaar deze functie te hebben bekleed, stelde hij zich niet meer herkiesbaar.

De kersverse voorzitter, tevens advocaat met een doctoraat in de rechten, is al jarenlang directeur van zeescheepvaartbedrijf en maritieme dienstverlener Peter Döhle Schiffahrts-KG. Deze functie combineert zij sinds gisteren met het voorzitterschap.

Bornheim: ‘De uitdagingen die voor ons liggen zijn groot, zoals decarbonisatie, het enthousiasmeren van jonge mensen om een ​​carrière in de scheepvaart na te streven en het versterken van de concurrentiepositie van Duitsland als scheepvaartknooppunt ten opzichte van concurrenten in het buitenland.’

De VDR behartigt de belangen van Duitse rederijen op federaal en deelstaat niveau, en in relatie tot Europese en internationale instanties. Met ongeveer 220 leden vertegenwoordigt de vereniging het grootste deel van de Duitse koopvaardijvloot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement