Het vaartuig is geschikt voor uitdagende offshore-omstandigheden en lange survey-operaties op zee. Door de inzet van elektrische onbemande vaartuigen wil Van Oord vergroenen, als ook veiliger werken en medewerkers optimaal inzetten.

Van Oord bestelde eerder bij Demcon al twee elektrisch aangedreven survey-vaartuigen aan voor inspectie op binnenwateren, de DUS V2500 types. Dit is het eerste zeevarende exemplaar voor Van Oord. Meet- en inspectiewerkzaamheden gebeurden voorheen vooral met bemande schepen.

Het nieuwe vaartuig kan worden ingezet bij baggerwerken, installatie van windparken op zee en de aanleg van maritieme infrastructuur. ‘Dit autonome offshore-inspectieplatform is een slag groter, moet meerdere weken op zee kunnen blijven varen en zal nieuwe autonomietoepassingen krijgen voor de onbemande operaties’, aldus Demcon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement