HMM en Yang Ming aangeklaagd door cadeauartikelen-handelaar

Contracten niet nagekomen

De Amerikaanse maritieme toezichthouder Federal Maritime Commission (FMC) heeft een nieuwe aanklacht in behandeling genomen van een relatief kleine verlader die zich in de kou voelt gezet door containerrederijen. HMM en Yang Ming zijn dit keer het juridische doelwit. Verschillende Amerikaanse verladers begonnen recent al een vergelijkbare procedure, en meer zullen waarschijnlijk nog volgen. De FMC kreeg van de Amerikaanse politiek onlangs een uitgebreider mandaat om rederijen achter de broek te zitten en riep verladers op om misstanden in de containervaart te melden.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

HMM en Yang Ming aangeklaagd door cadeauartikelen-handelaar | NT

HMM en Yang Ming aangeklaagd door cadeauartikelen-handelaar

Contracten niet nagekomen

De Amerikaanse maritieme toezichthouder Federal Maritime Commission (FMC) heeft een nieuwe aanklacht in behandeling genomen van een relatief kleine verlader die zich in de kou voelt gezet door containerrederijen. HMM en Yang Ming zijn dit keer het juridische doelwit. Verschillende Amerikaanse verladers begonnen recent al een vergelijkbare procedure, en meer zullen waarschijnlijk nog volgen. De FMC kreeg van de Amerikaanse politiek onlangs een uitgebreider mandaat om rederijen achter de broek te zitten en riep verladers op om misstanden in de containervaart te melden.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen