Eerste vaargebied met ‘precoronatarieven containers’ nu een feit

vrije val

De spottarieven voor de korte termijn in de containerlijnvaart, die tijdens de coronacrisis tot grote hoogten stegen en de langdurige contracttarieven in hun kielzog meesleepten, waardoor de containerrederijen recordwinsten konden boeken, bevinden zich in een vrije val. Het eerste vaargebied waarop de spottarieven daadwerkelijk zijn teruggekeerd op het oude niveau van voor de coronapandemie, is nu een feit, zo meldt het Noorse zeevrachtdataplatform Xeneta. Het betreft de trade vanuit Noord-Europa richting Azië, waar een veertigvoets container nu voor 820 dollar mee mag varen.

Foto: Aerial-motion / Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Eerste vaargebied met ‘precoronatarieven containers’ nu een feit | NT

Eerste vaargebied met ‘precoronatarieven containers’ nu een feit

vrije val

De spottarieven voor de korte termijn in de containerlijnvaart, die tijdens de coronacrisis tot grote hoogten stegen en de langdurige contracttarieven in hun kielzog meesleepten, waardoor de containerrederijen recordwinsten konden boeken, bevinden zich in een vrije val. Het eerste vaargebied waarop de spottarieven daadwerkelijk zijn teruggekeerd op het oude niveau van voor de coronapandemie, is nu een feit, zo meldt het Noorse zeevrachtdataplatform Xeneta. Het betreft de trade vanuit Noord-Europa richting Azië, waar een veertigvoets container nu voor 820 dollar mee mag varen.

Foto: Aerial-motion / Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu