Containertarieven Azië-Europa nu bijna terug op pre-coronaniveau

Shanghai-Rotterdam: 1965 dollar

De spottarieven in de containerlijnvaart zijn nu bijna terug op het oude niveau van voor de coronapandemie. Op de World Container Index van de Londense consultant Drewry zakte het gemiddelde Shanghai-Rotterdam-tarief donderdag voor het eerst in jaren weer onder de 2000 dollar per 40-voetscontainer: 1965 dollar. Vlak voor het uitbreken van de pandemie werd op de belangrijke vaarroute rond de 1800 dollar voor een container gerekend.

APMTerminals Maasvlakte-Bron APMT
Foto: APMT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Containertarieven Azië-Europa nu bijna terug op pre-coronaniveau | NT

Containertarieven Azië-Europa nu bijna terug op pre-coronaniveau

Shanghai-Rotterdam: 1965 dollar

De spottarieven in de containerlijnvaart zijn nu bijna terug op het oude niveau van voor de coronapandemie. Op de World Container Index van de Londense consultant Drewry zakte het gemiddelde Shanghai-Rotterdam-tarief donderdag voor het eerst in jaren weer onder de 2000 dollar per 40-voetscontainer: 1965 dollar. Vlak voor het uitbreken van de pandemie werd op de belangrijke vaarroute rond de 1800 dollar voor een container gerekend.

APMTerminals Maasvlakte-Bron APMT
Foto: APMT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen