Xeneta wijst met index ‘emissie-helden en -schurken’ in containervaart aan

Ranglijst

Scheepsdataplatform Xeneta is een project gestart om op de dertien belangrijkste vaargebieden in de containervaart aan te wijzen wie de ‘helden en schurken’ zijn wat betreft CO2-uitstoot. Op de eerste trade die het platform onder de loep heeft genomen, Azië-Zuid-Amerika, werd de Taiwanese rederij Evergreen in het laatste kwartaal van 2022 geïdentificeerd als grootste ‘schurk’ en bleken de beste prestaties te worden geleverd door een naam die dit jaar van de markt wordt gehaald.

Foto: NT, Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Xeneta wijst met index ‘emissie-helden en -schurken’ in containervaart aan | NT

Xeneta wijst met index ‘emissie-helden en -schurken’ in containervaart aan

Ranglijst

Scheepsdataplatform Xeneta is een project gestart om op de dertien belangrijkste vaargebieden in de containervaart aan te wijzen wie de ‘helden en schurken’ zijn wat betreft CO2-uitstoot. Op de eerste trade die het platform onder de loep heeft genomen, Azië-Zuid-Amerika, werd de Taiwanese rederij Evergreen in het laatste kwartaal van 2022 geïdentificeerd als grootste ‘schurk’ en bleken de beste prestaties te worden geleverd door een naam die dit jaar van de markt wordt gehaald.

Foto: NT, Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu