Maersk en Kuehne+Nagel zien omslag naar zeevracht voor bloemenlogistiek

Reefers

Er wordt al langere tijd gesproken over de groei van zeevracht voor bloemen. Een tekort aan capaciteit en hoge prijzen voor luchtvracht, betere vervoersomstandigheden en duurzaamheid lijken dat proces te versnellen. Zo is er vanuit Afrika omslag met serieuze bemoeienis door grote spelers als Maersk en Kuehne+Nagel. Rozen en andere bloemen uit Kenia zouden in de toekomst voor bijna de helft per schip naar Europa worden gebracht, verwachten zij.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Maersk en Kuehne+Nagel zien omslag naar zeevracht voor bloemenlogistiek | NT

Maersk en Kuehne+Nagel zien omslag naar zeevracht voor bloemenlogistiek

Reefers

Er wordt al langere tijd gesproken over de groei van zeevracht voor bloemen. Een tekort aan capaciteit en hoge prijzen voor luchtvracht, betere vervoersomstandigheden en duurzaamheid lijken dat proces te versnellen. Zo is er vanuit Afrika omslag met serieuze bemoeienis door grote spelers als Maersk en Kuehne+Nagel. Rozen en andere bloemen uit Kenia zouden in de toekomst voor bijna de helft per schip naar Europa worden gebracht, verwachten zij.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu