‘Containertarieven dalen dit jaar verder, zelfs prijzenoorlog blijft mogelijk’

Verwachting Transport Intelligence

De containerrederijen zullen hun tarieven de komende maanden nog verder naar beneden moeten bijstellen. Op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2024 mogen de reders weer enige hoop koesteren dat ze hun prijzen iets kunnen verhogen, maar ook de dreiging dat de tarieven met een prijzenoorlog juist nog harder ineenstorten blijft voor de carriers boven de markt hangen. Die voorspellingen doet de Britse analist Transport Intelligence (TI) in zijn dinsdag gepubliceerde Ocean Freight Rate Tracker-rapport.

Foto: Mariusz Bugno / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

‘Containertarieven dalen dit jaar verder, zelfs prijzenoorlog blijft mogelijk’ | NT

‘Containertarieven dalen dit jaar verder, zelfs prijzenoorlog blijft mogelijk’

Verwachting Transport Intelligence

De containerrederijen zullen hun tarieven de komende maanden nog verder naar beneden moeten bijstellen. Op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2024 mogen de reders weer enige hoop koesteren dat ze hun prijzen iets kunnen verhogen, maar ook de dreiging dat de tarieven met een prijzenoorlog juist nog harder ineenstorten blijft voor de carriers boven de markt hangen. Die voorspellingen doet de Britse analist Transport Intelligence (TI) in zijn dinsdag gepubliceerde Ocean Freight Rate Tracker-rapport.

Foto: Mariusz Bugno / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu