MSC-schip verliest containers bij Bermuda

'MSC Shristi'

Het containerschip ‘MSC Shristi’ (4.738 teu) is vorige week ten oosten van Bermuda 46 containers verloren. Dat meldde het Bermuda Maritime Operations Centre.

Foto: Hieronymus Ukkel / Shutterstock.com

De 46 containers waren allemaal leeg en vielen op drie verschillende momenten tijdens zware weersomstandigheden overboord. De ‘MSC Shristi’ was vanuit Boston op weg naar de Dominicaanse Republiek. Bermuda heeft in samenspraak met de Amerikaanse kustwacht schepen gewaarschuwd voor de in zee gevallen containers.

Het lot van de 46 MSC-containers vormen het sluitstuk van een winterseizoen dat, net als de winter van vorig jaar, een stuk rustiger is verlopen dan de winter van 2020/2021, toen verschillende grote incidenten voor nervositeit zorgden onder de containerrederijen, zoals het ongeluk met de ‘ONE Apus’, die destijds meer dan 1.800 container overboord zag vallen. Ook de ‘MSC Zoe’ verloor begin 2019 een groter aantal containers bij de Waddeneilanden, 342 stuks, dan nu bij Bermuda overboord zijn gegaan.

MSC beleeft nu evenwel ook een ietwat nerveuze week, want zondag was er al een ander incident, met de ‘MSC Istanbul’ (16.000 teu), die vlak voor het Suezkanaal in noordwaartse richting aan de grond liep. Vier sleepboten wisten het containerschip na enkele uren vlot te trekken, waardoor ook dit incident aanzienlijk kleinschaliger uitpakte dan de beruchte ‘Ever Given’-blokkade van twee jaar geleden.

MSC-schip verliest containers bij Bermuda | NT

MSC-schip verliest containers bij Bermuda

'MSC Shristi'

Het containerschip ‘MSC Shristi’ (4.738 teu) is vorige week ten oosten van Bermuda 46 containers verloren. Dat meldde het Bermuda Maritime Operations Centre.

Foto: Hieronymus Ukkel / Shutterstock.com

De 46 containers waren allemaal leeg en vielen op drie verschillende momenten tijdens zware weersomstandigheden overboord. De ‘MSC Shristi’ was vanuit Boston op weg naar de Dominicaanse Republiek. Bermuda heeft in samenspraak met de Amerikaanse kustwacht schepen gewaarschuwd voor de in zee gevallen containers.

Het lot van de 46 MSC-containers vormen het sluitstuk van een winterseizoen dat, net als de winter van vorig jaar, een stuk rustiger is verlopen dan de winter van 2020/2021, toen verschillende grote incidenten voor nervositeit zorgden onder de containerrederijen, zoals het ongeluk met de ‘ONE Apus’, die destijds meer dan 1.800 container overboord zag vallen. Ook de ‘MSC Zoe’ verloor begin 2019 een groter aantal containers bij de Waddeneilanden, 342 stuks, dan nu bij Bermuda overboord zijn gegaan.

MSC beleeft nu evenwel ook een ietwat nerveuze week, want zondag was er al een ander incident, met de ‘MSC Istanbul’ (16.000 teu), die vlak voor het Suezkanaal in noordwaartse richting aan de grond liep. Vier sleepboten wisten het containerschip na enkele uren vlot te trekken, waardoor ook dit incident aanzienlijk kleinschaliger uitpakte dan de beruchte ‘Ever Given’-blokkade van twee jaar geleden.