Hoogseizoen containervaart lijkt in het water te vallen

Dalende marktvraag

Het hoogseizoen in de containerlijnvaart lijkt in het water te vallen. Normaliter begint de export vanuit Azië naar Europa en de VS in de zomer te pieken met het oog op het aanvullen van de voorraden in de westerse distributiecentra voor het feestdagenseizoen, maar in het aankomende ‘piekseizoen’ zal de marktvraag naar goederen naar verwachting alleen maar dalen. Dat melden de analisten van het Duitse containeruitwisselplatform Container xChange.

Foto: Pixabay

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Hoogseizoen containervaart lijkt in het water te vallen | NT

Hoogseizoen containervaart lijkt in het water te vallen

Dalende marktvraag

Het hoogseizoen in de containerlijnvaart lijkt in het water te vallen. Normaliter begint de export vanuit Azië naar Europa en de VS in de zomer te pieken met het oog op het aanvullen van de voorraden in de westerse distributiecentra voor het feestdagenseizoen, maar in het aankomende ‘piekseizoen’ zal de marktvraag naar goederen naar verwachting alleen maar dalen. Dat melden de analisten van het Duitse containeruitwisselplatform Container xChange.

Foto: Pixabay

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu