Contracttarieven containervaart in mei ineengestort: ‘Einde tijdperk’

Xeneta's Shipping Index

De contracttarieven in de containerlijnvaart zijn in mei ‘ineengestort’, zo concludeert het Noorse dataplatform Xeneta op basis van zijn Xeneta’s Shipping Index (XSI), een barometer die wordt samengesteld met data van verschillende grote verladers (Unilever, Nestle en andere). Wereldwijd daalden de contractprijzen van containers met 27,5% en dat is de grootste maand-op-maand-daling in de geschiedenis van de index, aldus de Noorse analist. In april waren de prijzen met 10% gezakt.

Foto: Pixabay

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Contracttarieven containervaart in mei ineengestort: ‘Einde tijdperk’ | NT

Contracttarieven containervaart in mei ineengestort: ‘Einde tijdperk’

Xeneta's Shipping Index

De contracttarieven in de containerlijnvaart zijn in mei ‘ineengestort’, zo concludeert het Noorse dataplatform Xeneta op basis van zijn Xeneta’s Shipping Index (XSI), een barometer die wordt samengesteld met data van verschillende grote verladers (Unilever, Nestle en andere). Wereldwijd daalden de contractprijzen van containers met 27,5% en dat is de grootste maand-op-maand-daling in de geschiedenis van de index, aldus de Noorse analist. In april waren de prijzen met 10% gezakt.

Foto: Pixabay

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu