Vooral de Taiwanese carriers deden het slecht, blijkt uit een onderzoek van het Duitse vakblad DVZ. Zo verloor Wan Hai Lines vergeleken met juli 2021 bijna 85% van de aandelenkoers, terwijl Evergreen zo’n 80% inleverde. Yang Ming noteerde een 76% lagere koers vergeleken met twee jaar geleden.  Ook het Israëlische Zim zakte dit jaar ver weg. Afgezet tegen maart 2022 verloor de aandelenkoers van der rederij 83,4%.

Maersk ook uit de gratie

Het Deense Maersk zag intussen zijn beurswaarde bijna halveren (-46,8%) vergeleken met de eerste maand van 2022, terwijl het Chinese Cosco ruim 53% inleverde, afgezet tegen de beurskoers in het voorjaar van 2022. Ook het Duitse Hapag Lloyd (-56%) viel sinds de piek in mei 2021 uit de gratie bij de investeerders.

De dalende koers van de rederijen lijkt nog niet gestopt. Veel beursanalisten wijzen er op dat het herstellend containeraanbod nog niet heeft geleid tot hogere vrachtprijzen. Zolang die niet significant herstellen, blijven de rederijen op de beursvloer weinig populair.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement