Scheepsverzekeraars: e-auto’s niet brandgevaarlijker dan gewone auto’s

position paper na 'Fremantle Highway'

Elektrische auto’s zijn zeker niet brandgevaarlijker dan conventionele auto’s, maar rederijen moeten wel extra gaan investeren in brandbestrijdingsmiddelen aan boord van hun schepen, terwijl de overheidsvoorschriften op het gebied van het autovervoer verbeterd kunnen worden. Dat concludeert de internationale vereniging van maritieme verzekeraars, de IUMI, in haar dit weekeinde gepubliceerde position paper ‘Best practice & recommendations for the safe carriage of electric vehicles’.

Foto: APM Terminals

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Scheepsverzekeraars: e-auto’s niet brandgevaarlijker dan gewone auto’s | NT

Scheepsverzekeraars: e-auto’s niet brandgevaarlijker dan gewone auto’s

position paper na 'Fremantle Highway'

Elektrische auto’s zijn zeker niet brandgevaarlijker dan conventionele auto’s, maar rederijen moeten wel extra gaan investeren in brandbestrijdingsmiddelen aan boord van hun schepen, terwijl de overheidsvoorschriften op het gebied van het autovervoer verbeterd kunnen worden. Dat concludeert de internationale vereniging van maritieme verzekeraars, de IUMI, in haar dit weekeinde gepubliceerde position paper ‘Best practice & recommendations for the safe carriage of electric vehicles’.

Foto: APM Terminals

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu