Waarschuwing voor peperdure rekening verduurzaming scheepvaart

Unctad

Het CO2-vrij maken van de scheepvaartsector is een peperdure operatie die vooral voor kleine eilandstaten en ontwikkelingslanden een molensteen om de nek kan worden. Daarvoor waarschuwt de Unctad, de VN-organisatie voor handel en ontwikkeling, in haar Review of Maritime Transport 2023. De VN-organisatie roept de internationale gemeenschap op om te zorgen voor een ‘rechtvaardige en billijke’ energietransitie in de scheepvaart. ‘Gedurfde actie is noodzakelijk.’

Foto: NT / BP

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Waarschuwing voor peperdure rekening verduurzaming scheepvaart | NT

Waarschuwing voor peperdure rekening verduurzaming scheepvaart

Unctad

Het CO2-vrij maken van de scheepvaartsector is een peperdure operatie die vooral voor kleine eilandstaten en ontwikkelingslanden een molensteen om de nek kan worden. Daarvoor waarschuwt de Unctad, de VN-organisatie voor handel en ontwikkeling, in haar Review of Maritime Transport 2023. De VN-organisatie roept de internationale gemeenschap op om te zorgen voor een ‘rechtvaardige en billijke’ energietransitie in de scheepvaart. ‘Gedurfde actie is noodzakelijk.’

Foto: NT / BP

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu