‘Luna Maersk’ hervat werk na brand, sprake van elektrische auto

Griekenland

Het containerschip ‘Luna Maersk’ (4.000 teu) vaart woensdag weer, nadat het vaartuig maandagavond bij de Griekse kust werd opgeschrikt door een brand in een van de containers die het aan boord had.

Maersk, Milan, Rotterdam,,Europoort,,The,Netherlands-sept,2019;,Low,Angle,View,Of,The Container
Foto: 365 Focus Photography, Shutterstock

Het schip van de Deense containerrederij Maersk was maandag net op weg vanuit Piraeus naar Thessaloniki toen in een van de containers brand uitbrak. De bemanning slaagde er zelf in om het vuur te bedwingen voordat het kon overslaan naar omringende containers, maar maakte vervolgens rechtsomkeert naar Piraeus om de autoriteiten poolshoogte te laten nemen.

De Griekse zakenkrant Naftemporiki heeft gemeld dat er een gebruikte elektrische auto in de door brand getroffen zeecontainer zat, maar dat is nog niet door de Griekse autoriteiten bevestigd. Ook is nog niet bekend waar de container aan boord gekomen was. De ‘Luna Maersk’ is actief op een Maersk-dienst tussen het Middellandse Zeegebied en Amerika (New York, Panamakanaal, Mexico).

Vergrootglas

Het vervoer van elektrische auto’s ligt de laatste tijd onder een vergrootglas. Het blussen van branden die ontstaan door e-auto’s wordt gezien als een hels karwei, en het transporteren van batterijauto’s staat daardoor ter discussie, al is van nog geen enkele recente grote scheepsbrand aangetoond dat een e-auto daadwerkelijk de oorzaak was. Wel zijn verschillende grote scheepsbranden in het verleden veroorzaakt door kortsluiting in tweedehands auto’s die aan boord werden vervoerd.

De ‘Luna Maersk’ kreeg in elk geval toestemming om weer aan de slag te gaan en vertrok dinsdagnacht weer richting Thessaloniki.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Luna Maersk’ hervat werk na brand, sprake van elektrische auto | NT

‘Luna Maersk’ hervat werk na brand, sprake van elektrische auto

Griekenland

Het containerschip ‘Luna Maersk’ (4.000 teu) vaart woensdag weer, nadat het vaartuig maandagavond bij de Griekse kust werd opgeschrikt door een brand in een van de containers die het aan boord had.

Maersk, Milan, Rotterdam,,Europoort,,The,Netherlands-sept,2019;,Low,Angle,View,Of,The Container
Foto: 365 Focus Photography, Shutterstock

Het schip van de Deense containerrederij Maersk was maandag net op weg vanuit Piraeus naar Thessaloniki toen in een van de containers brand uitbrak. De bemanning slaagde er zelf in om het vuur te bedwingen voordat het kon overslaan naar omringende containers, maar maakte vervolgens rechtsomkeert naar Piraeus om de autoriteiten poolshoogte te laten nemen.

De Griekse zakenkrant Naftemporiki heeft gemeld dat er een gebruikte elektrische auto in de door brand getroffen zeecontainer zat, maar dat is nog niet door de Griekse autoriteiten bevestigd. Ook is nog niet bekend waar de container aan boord gekomen was. De ‘Luna Maersk’ is actief op een Maersk-dienst tussen het Middellandse Zeegebied en Amerika (New York, Panamakanaal, Mexico).

Vergrootglas

Het vervoer van elektrische auto’s ligt de laatste tijd onder een vergrootglas. Het blussen van branden die ontstaan door e-auto’s wordt gezien als een hels karwei, en het transporteren van batterijauto’s staat daardoor ter discussie, al is van nog geen enkele recente grote scheepsbrand aangetoond dat een e-auto daadwerkelijk de oorzaak was. Wel zijn verschillende grote scheepsbranden in het verleden veroorzaakt door kortsluiting in tweedehands auto’s die aan boord werden vervoerd.

De ‘Luna Maersk’ kreeg in elk geval toestemming om weer aan de slag te gaan en vertrok dinsdagnacht weer richting Thessaloniki.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement