Israëlische containerrederij ZIM gaat oorlogsrisico-toeslag heffen

war risk premium charge

De Israëlische containerrederij ZIM gaat voor vrachten van en naar Israëlische havens een oorlogsrisico-toeslag (‘war risk premium charge’) in rekening brengen. ‘Met het oog op de oorlogssituatie hebben verzekeraars een extra verzekeringspremie voor oorlogsrisico opgelegd voor alle schepen die Israëlische havens aanlopen, die we verplicht zijn te betalen om de dienstverlening van en naar Israël te kunnen blijven onderhouden’, aldus de rederij.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Israëlische containerrederij ZIM gaat oorlogsrisico-toeslag heffen | NT

Israëlische containerrederij ZIM gaat oorlogsrisico-toeslag heffen

war risk premium charge

De Israëlische containerrederij ZIM gaat voor vrachten van en naar Israëlische havens een oorlogsrisico-toeslag (‘war risk premium charge’) in rekening brengen. ‘Met het oog op de oorlogssituatie hebben verzekeraars een extra verzekeringspremie voor oorlogsrisico opgelegd voor alle schepen die Israëlische havens aanlopen, die we verplicht zijn te betalen om de dienstverlening van en naar Israël te kunnen blijven onderhouden’, aldus de rederij.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu