Oekraïne: vrachtschip in Zwarte Zee op mijn gevaren

vaartuig onder Panamese vlag

Zeker twee personen zijn gewond geraakt toen een vrachtschip een mijn raakte op de Zwarte Zee. Dat melden de Oekraïense strijdkrachten, die zeggen dat het getroffen vaartuig onder Panamese vlag vaart.

Foto: Shutterstock

Het schip zou onderweg zijn geweest naar een haven aan de Donau toen het op een “vijandige mijn” voer. Daarna brak brand uit aan boord en raakte het vaartuig uit koers, zeggen de Oekraïners. Er zijn sleepboten ingezet.

De strijdkrachten melden niet wanneer het incident precies heeft plaatsgevonden. Een van de slachtoffers moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Een andere persoon kreeg aan boord medische hulp.

Rusland heeft de aanvallen op Oekraïense haveninfrastructuur opgevoerd sinds het verlopen van de zogenoemde graandeal. Die maakte veilig vrachtvervoer over de Zwarte Zee mogelijk, maar is uiteindelijk afgelopen.

Oekraïne kwam later met een alternatieve vaarroute. Het Oost-Europese land geldt als belangrijke exporteur van landbouwproducten.

Oekraïne: vrachtschip in Zwarte Zee op mijn gevaren | NT

Oekraïne: vrachtschip in Zwarte Zee op mijn gevaren

vaartuig onder Panamese vlag

Zeker twee personen zijn gewond geraakt toen een vrachtschip een mijn raakte op de Zwarte Zee. Dat melden de Oekraïense strijdkrachten, die zeggen dat het getroffen vaartuig onder Panamese vlag vaart.

Foto: Shutterstock

Het schip zou onderweg zijn geweest naar een haven aan de Donau toen het op een “vijandige mijn” voer. Daarna brak brand uit aan boord en raakte het vaartuig uit koers, zeggen de Oekraïners. Er zijn sleepboten ingezet.

De strijdkrachten melden niet wanneer het incident precies heeft plaatsgevonden. Een van de slachtoffers moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Een andere persoon kreeg aan boord medische hulp.

Rusland heeft de aanvallen op Oekraïense haveninfrastructuur opgevoerd sinds het verlopen van de zogenoemde graandeal. Die maakte veilig vrachtvervoer over de Zwarte Zee mogelijk, maar is uiteindelijk afgelopen.

Oekraïne kwam later met een alternatieve vaarroute. Het Oost-Europese land geldt als belangrijke exporteur van landbouwproducten.