Containerschip Maersk Hangzhou aangevallen op Rode Zee

Crisis nog niet voorbij

Containerchip Maersk Hangzhou is aangevallen door rebellen terwijl het op de Rode Zee voer. Het schip vroeg vervolgens om hulp aan de Amerikaanse marine.  Tijdens de hulpactie van twee Amerikaanse oorlogsschepen haalde de USS Gravely vervolgens twee raketten neer die afgevuurd werden richting de Maersk Hangzhou, dat onder de Singaporese vlag vaart.

Archieffoto: joreks / Shutterstock.com

De twee neergehaalde raketten werden vanuit door Houthi’s gecontroleerde gebieden in Jemen waren afgevuurd richting de Rode Zee.

Volgens de Amerikanen was dit de 23e aanval van de Jemenitische Houthi-beweging op de internationale scheepvaart sinds 19 november. De Houthi’s zeggen met de aanvallen de Palestijnen te steunen die door Israël in Gaza worden aangevallen. De Rode Zee is een belangrijk doorvoergebied, de VS hebben daarom een internationale taskforce opgezet om de scheepvaart in het gebied te beschermen.

Containerschip Maersk Hangzhou aangevallen op Rode Zee | NT

Containerschip Maersk Hangzhou aangevallen op Rode Zee

Crisis nog niet voorbij

Containerchip Maersk Hangzhou is aangevallen door rebellen terwijl het op de Rode Zee voer. Het schip vroeg vervolgens om hulp aan de Amerikaanse marine.  Tijdens de hulpactie van twee Amerikaanse oorlogsschepen haalde de USS Gravely vervolgens twee raketten neer die afgevuurd werden richting de Maersk Hangzhou, dat onder de Singaporese vlag vaart.

Archieffoto: joreks / Shutterstock.com

De twee neergehaalde raketten werden vanuit door Houthi’s gecontroleerde gebieden in Jemen waren afgevuurd richting de Rode Zee.

Volgens de Amerikanen was dit de 23e aanval van de Jemenitische Houthi-beweging op de internationale scheepvaart sinds 19 november. De Houthi’s zeggen met de aanvallen de Palestijnen te steunen die door Israël in Gaza worden aangevallen. De Rode Zee is een belangrijk doorvoergebied, de VS hebben daarom een internationale taskforce opgezet om de scheepvaart in het gebied te beschermen.