Containervaart begint nieuwe jaar onder hoogspanning, tarieven exploderen

China - Europa nu 2694 dollar

De containerlijnvaart is het nieuwe jaar begonnen onder hoogspanning door de situatie met de Houthi-aanvallen op de Rode Zee. De containertarieven tussen China en Europa zijn volgens de Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) afgelopen week verder omhoog geschoten van 1497 dollar per twintigvoets container (prijsniveau van vlak voor kerst) naar 2694 dollar. Begin december was dat nog 851 dollar.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Containervaart begint nieuwe jaar onder hoogspanning, tarieven exploderen | NT

Containervaart begint nieuwe jaar onder hoogspanning, tarieven exploderen

China - Europa nu 2694 dollar

De containerlijnvaart is het nieuwe jaar begonnen onder hoogspanning door de situatie met de Houthi-aanvallen op de Rode Zee. De containertarieven tussen China en Europa zijn volgens de Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) afgelopen week verder omhoog geschoten van 1497 dollar per twintigvoets container (prijsniveau van vlak voor kerst) naar 2694 dollar. Begin december was dat nog 851 dollar.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding