Maersk en Hapag-LLoyd starten nieuwe alliantie onder de naam Gemini

Gezamenlijke capaciteit van 3,4 miljoen teu

Maersk en Hapag-Lloyd gaan met ingang van 1 februari vólgend jaar een operationeel samenwerkingsverband aan. Dat maakten de twee containerrederijen woensdag bekend. De ‘Gemini Cooperation’, zo hebben de Deense en de Duitse rederij hun aanstaande samenwerking alvast gedoopt, ten teken dat er op een innige collaboratie wordt gerekend: ‘Gemini’ is het Engelse woord voor het sterrenbeeld ’tweelingen’.

Foto: 365 Focus Photography, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Maersk en Hapag-LLoyd starten nieuwe alliantie onder de naam Gemini | NT

Maersk en Hapag-LLoyd starten nieuwe alliantie onder de naam Gemini

Gezamenlijke capaciteit van 3,4 miljoen teu

Maersk en Hapag-Lloyd gaan met ingang van 1 februari vólgend jaar een operationeel samenwerkingsverband aan. Dat maakten de twee containerrederijen woensdag bekend. De ‘Gemini Cooperation’, zo hebben de Deense en de Duitse rederij hun aanstaande samenwerking alvast gedoopt, ten teken dat er op een innige collaboratie wordt gerekend: ‘Gemini’ is het Engelse woord voor het sterrenbeeld ’tweelingen’.

Foto: 365 Focus Photography, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu