‘Maersk/Hapag Lloyd-alliantie schok voor concurrentie en containerhavens’

Gemini

De nieuwe containerlijnvaartalliantie Gemini (‘Tweelingen’) van Maersk en Hapag-Lloyd, die woensdag door de twee rederijen werd aangekondigd en in februari volgend jaar een feit wordt, zet de andere grote lijnvaartallianties – de Ocean Alliance en de THE Alliance – onder grote druk en zal in de containerhavens een herschikking van de containerstromen teweeg brengen, met winnaars en verliezers. Dat stellen analisten in reactie op de aanstaande Deens-Duitse samenwerking, die ook voor de meest fervente marktvolgers als een verrassing kwam.

De combinatie van Maersk en Hapag-Lloyd is Sundboell een goed begin van de herschikking van de containerlijnvaartmarkt. Foto: EQRoy / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

‘Maersk/Hapag Lloyd-alliantie schok voor concurrentie en containerhavens’ | NT

‘Maersk/Hapag Lloyd-alliantie schok voor concurrentie en containerhavens’

Gemini

De nieuwe containerlijnvaartalliantie Gemini (‘Tweelingen’) van Maersk en Hapag-Lloyd, die woensdag door de twee rederijen werd aangekondigd en in februari volgend jaar een feit wordt, zet de andere grote lijnvaartallianties – de Ocean Alliance en de THE Alliance – onder grote druk en zal in de containerhavens een herschikking van de containerstromen teweeg brengen, met winnaars en verliezers. Dat stellen analisten in reactie op de aanstaande Deens-Duitse samenwerking, die ook voor de meest fervente marktvolgers als een verrassing kwam.

De combinatie van Maersk en Hapag-Lloyd is Sundboell een goed begin van de herschikking van de containerlijnvaartmarkt. Foto: EQRoy / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen