Klimaatvriendelijkheid van lng nog dubieuzer, blijkt uit onderzoek

methaanuitstoot hoger dan gedacht

Schepen die op lng varen, stoten nog meer methaan uit dan de niveaus waarmee wet- en regelgevers tot nu rekening hebben gehouden. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van de International Council on Clean Transportation (ICCT), zo meldt het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO, dat samen met ICCT meedeed aan het betreffende onderzoek, dat werd uitgevoerd onder de projectnaam FUMES: Fugitive and Unburned Methane Emissions from Ships.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Klimaatvriendelijkheid van lng nog dubieuzer, blijkt uit onderzoek | NT

Klimaatvriendelijkheid van lng nog dubieuzer, blijkt uit onderzoek

methaanuitstoot hoger dan gedacht

Schepen die op lng varen, stoten nog meer methaan uit dan de niveaus waarmee wet- en regelgevers tot nu rekening hebben gehouden. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van de International Council on Clean Transportation (ICCT), zo meldt het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO, dat samen met ICCT meedeed aan het betreffende onderzoek, dat werd uitgevoerd onder de projectnaam FUMES: Fugitive and Unburned Methane Emissions from Ships.

Foto: NT / Henk Claeys

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding