Overname Bolloré door CMA CGM stuit op Polynesische hindernis

blokkade mededingingsautoriteit

Frans-Polynesië heeft een blokkade opgeworpen voor de plannen van de Franse rederij CMA CGM om Bolloré Logistics over te nemen. De mededingingsautoriteit van de 118 eilanden tellende Franse overzeese gemeenschap in de Stille Oceaan, die de Franse president Macron als het staatshoofd heeft maar geleid wordt door een eigen president en regering, eist maatregelen om te voorkomen dat de overname ten koste gaat van de dienstverlening van en naar Polynesië.

De container terminal in the haven van Papeete op Tahiti. Het behoort samen met de eilanden Moorea en Bora Bora tot Frans-Polynesië, een grote eilandengroep van 118 eilanden die gelegen is tussen Australië en Zuid-Amerika. Foto: Mystic Stock Photography / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Overname Bolloré door CMA CGM stuit op Polynesische hindernis | NT

Overname Bolloré door CMA CGM stuit op Polynesische hindernis

blokkade mededingingsautoriteit

Frans-Polynesië heeft een blokkade opgeworpen voor de plannen van de Franse rederij CMA CGM om Bolloré Logistics over te nemen. De mededingingsautoriteit van de 118 eilanden tellende Franse overzeese gemeenschap in de Stille Oceaan, die de Franse president Macron als het staatshoofd heeft maar geleid wordt door een eigen president en regering, eist maatregelen om te voorkomen dat de overname ten koste gaat van de dienstverlening van en naar Polynesië.

De container terminal in the haven van Papeete op Tahiti. Het behoort samen met de eilanden Moorea en Bora Bora tot Frans-Polynesië, een grote eilandengroep van 118 eilanden die gelegen is tussen Australië en Zuid-Amerika. Foto: Mystic Stock Photography / Shutterstock.com

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding